Analoog Audio Recording

analoge audiomastering. Met software kan je veel, heel veel, echter analoge mastering van muziek geeft net dat beetje extra. Gain staging met behulp van een high end compressor en equalizer maakt het geluid toch wat dikker dan audiomastenring met behulp van software

Zelf opnemen is goedkoper

zelf Digitaal opnemen is goedkoper om mee te werken Het opnemen van een album met analoge apparatuur kan een studio vereisen, maar met digitale opname is het mogelijk om een album in een slaapkamer op te nemen. Hoewel zelfs vandaag de dag artiesten van alle genres de voorkeur geven aan het 'muzikale', 'natuurlijke' en vooral 'warme' geluid van analoge CD . Welke heb je liever?

De analoge Geluidopname

Elke professionele opname die vóór de digitale revolutie in de jaren tachtig werd gemaakt, werd gemaakt op een vorm van reel-to-reel bandrecorder. In de jaren tachtig werden digitale opnamemethoden geïntroduceerd en werd de analoge opname op de band geleidelijk verplaatst, hoewel deze op geen enkele manier is verdwenen. Zelfs vandaag de dag zijn er veel professionele studio's, met name die voor grote budgetklanten, die analoge recorders gebruiken voor multitracking en / of mixdown.

twee soorten; digitaal of Analoge

Audio-opnamen zijn er in twee soorten; Analoge versus digitale audio verwijst naar geluid dat is opgenomen met methoden die de originele geluidsgolven repliceren. Een analoog audiosignaal is een elektronische kopie van een origineel audiosignaal zoals dat in de natuur voorkomt. Analoge kopieën van elk origineel geluid vertonen enige mate van signaalverslechtering, generatieverlies genoemd, en de signaalsterkte neemt af. 


Wat klinkt beter: analoge of digitale audio-opname? Er zijn geen goede of foute antwoorden. Je moet zelf beslissen of je de voorkeur geeft aan het ongerepte geluid van digitale opname of de "warme" tonen van een analoge tape.

 

U krijgt bijvoorbeeld een beter resultaat wanneer u drum en bas opneemt op een analoge tape. Aan de andere kant geeft u misschien de voorkeur aan de helderheid van het geluid van de elektrische gitaar wanneer deze is opgenomen in de DAW.

 

Onze Stage / huiskamer /opnamestudio 

 

onze Stage / huiskamer / studio met veel apparatuur. ook hebben we een volledige backline (drumstellen, gitaarversterkers en bas versterkers en een keyboard ) Dankzij de grootte (25m2) en de aparte geluidscabines is het mogelijk om als band tegelijkertijd (dus ˜live  ) in te spelen zonder overspraak. Dat spaart geld en klinkt goed. Met analoge audiomastering. Met software kan je veel, heel veel, echter analoge mastering van muziek geeft net dat beetje extra. Gain staging met behulp van een high end compressor en equalizer maakt het geluid toch wat dikker dan audiomastering met behulp van software. 

 

opname van de Twin-Bull Audiovisuele Dienstverlening

kan je een instrument bespelen, of heb je een lekkere strot, kom dan naar de inmiddels goed bezochte jamsessie...alle backline is aanwezig..dus ook toetsen...kom uit je luie stoel, en kom genieten. .ook als je alleen wil luisteren

JC Production  is uw partner voor al uw audio-producties. Dankzij de  vakkundige technici en jarenlange ervaring staat wij  garant voor hoge geluidskwaliteit. Dit alles maakt JC Production tot een betrouwbare partner voor uw Geluidproducties